Dealer Diamond

Diamond este producatorul de prestigiu mondial de aeronave din compozit. Una dintre unitatile de productie se afla in Wiener Neustadt, Austria, unde se afla si sediul logistic principal – de unde se coordoneaza operatiunile de cercetare-dezvoltare, iar altul se afla in London, Ontario, Canada. In ambele sedii se inoveaza solutii pentru produse aeronautice de cel mai inalt nivel, cu calitate garantata.

Avioanele Diamond sunt in mod verificat cele mai sigure din clasa lor: o dovedeste rata accidentelor, de doar a sasea parte din media inregistrata la nivel global de Avtiatia Generala (sursa: Aviation Consumer, Ianuarie 2012). Expoziile post-coliziune sunt intotdeauna un risc care scade sansele de supravietuire. Raportul Aviation Consumer evidentiaza, de asemenea, ca avioanele Diamond nu au inregistrat astfel de incendii, spre deosebire de competitorii sai. Acest lucru se datoreaza avionicii ultramoderne dedicate sigurantei – folosite, de asemenea, de marile companii aeriene, unei carlingi unice, integrale, facute din materiale compozite usoare, dar in acelasi timp extrem de puternice, ca cele din Formula 1, si unui sistem ingeios de protectie a sistemului de alimentare cu combustibil.

Aeronavele Diamond sunt cele mai performante din clasa lor si in privinta consumului de combustibil, indiferent unde zboara, iar motorul Austro Engines AE300 Turbo Diesel cu EECU – instalat pe modelele DA40 si DA42 – sporeste si mai mult aceasta economie.

In decembrie 2010, datorita realizarilor sale remarcabile pe piata romaneasca a aviatiei generale, REGIONAL AIR SERVICES a devenit DIAMOND REGIONAL DISTRIBUTION CENTER (CENTRU REGIONAL DE DISTRIBUTIE DIAMOND).

Asteptarile sunt sustinute de faptul ca REGIONAL AIR SERVICES foloseste DA 20, DA 40 si DA 42 – si chiar simulatorul FNPT II - pentru programele de pregatire ale scolii sale de zbor de la Tuzla (Regional Air School - FTO, iar managementul, departamentul tehnic si studentii sunt complet satisfacuti de calitatea oferita de aceasta marca.

Mai mult decat atat, un sondaj de opinie in randul studentilor arata ca sunt cu 70% mai interesati de avioanele Diamond decat de orice alt tip de avion.

Astfel, asteptam ca elevii scolilor de zbor, ca si cei interesati sa zboare ei insisi, sau in interes propriu, sa solicite REGIONAL AIR SERVICES, in calitate de DIAMOND REGIONAL DISTRIBUTION CENTER (CENTRU REGIONAL DE DISTRIBUTIE DIAMOND) oferte de produse personalizate, aeronave si solutii financiare.

In completarea acestei oferte, toti potentialii clienti vor gasi aici, la aeroportul Tuzla, cel mai bun suport tehnic.

Modelele de aeronave Diamond disponibile

HK36

Proiectat pentru oricine vrea pur si simplu sa cucereasca cerul: puterea neobisnuita a planorului Super Dimona face ca acesta sa fie cel mai bine vandut dintre planoarele de putere de pe piata europeana. Excelent atat prin putere, cat si prin fiabilitatea pe care o dovedeste in formarea planoristilor, HK36 Super Dimona este unanim recunoscut drept extrem de usor de utilizat, robust si economic.

Din 1990: pilotata si indragita in toata lumea, seria de HK36 Super Dimona (cunoscuta in SUA si Canada drept seria Katana X-treme) – este un planor eficient motorizat cu doua locuri, facut dintr-un compozit din fibra ranforsata printr-o inalta tehnologie. Echipat cu motor Rotax de 100, respectiv 115 cai putere (=varianta turbo), Super Dimona este perfecta pentru pilotii de planor - atat pentru zborul de antrenament, cat si pentru tractarea planoarelor.

Super Dimona a ajuns repede cel mai bine vandut planor motorizat din Europa. Pana acum au fost produse peste 900 de aeronave de acest tip.

Eco Dimona este un derivat special din Super Dimona, cunoscut in Canada si ca Multi Purpose Xtreme. Modelul este echipat cu o camera (Wescam) mobila si un monitor de cabina si este utilizat pentru supraveghere aeriana.

DV 20

Imaginati-va o masina sport de 2 locuri si adaugati-i aripi. Aceasta este senzatia cand va indreptati catre cer cu DV20 Katana, indiferent daca zborul este unul de pregatire, sau o calatorie pe cont propriu. Designul avansat al DV20 Katana il face un avion interesant de pilotat, iar agilitatea si capacitatile sale te vor face sa te simti bine.

Confort si stil

Un interior atent conceput pentru o intretinere usoara ofera atat pilotului cat si pasagerului o vedere panoramica de neegalat, scaune ergonomice si acces usor in cabina – printr-o cupola similara avioanelor-jet de lupta. Zonele de depozitare sunt excelent pozitionate, iar spatiul pentru bagaje este generos. Astfel, DV20 Katana este bine echipata pentru a te purta oriunde vrei.

Experimenteaza!

DV20 ofera vizibilitate excelenta asupra traseului, pentru zboruri de neuitat. Va veti bucura de o manevrabilitate usoara si de inovatiile care fac ca zborul sa fie silentios si confortabil. Diamond este cunoscut pentru cele mai bune rezultate in ceea ce priveste siguranta zborului cu monomotoare cu piston si acest lucru face cu atat mai placut zborul cu acest tip de avion. Cu performanta si eficienta inegalabile, nu e de mirare ca DV20 este alegerea celor mai multe scoli de zbor. Impicandu-se si in pregatire, Diamond intelege ca avioanele bune sunt cele care sustin succesul scolilor de zbor. Construit din materiale compozite durabile, DV20 este usor de intretinut, mai ales in comparatie cu aeronavele din aluminiu. Nu exista un mod mai bun de a ii introduce pe elevi in magia zborului decat cu un avion sportiv, elegant, fiabil, economic, si, mai ales, un Diamond.

DA20 – C1

Emotia pura a aventurii se ascunde in acest mic pachet de putere: bestseller-urile Katana, Eclipse si Evolution apartin aceleiasi serii de monomotoare DA20. Nenumarati piloti si-au descoperit pasiunea pentru zbor datorita DA20 – un avion foarte sigur, cu performante excelente atat pentru antrenamente, cat si pentru calatorii.

DA20-C1 Eclipse

Elegant si sportiv, cu motor Teledyne-Continental de 125 de cai putere, disponibil in varianta cu cabina conventionala sau din sticla, DA20-C1 si-a gasit repede prieteni entuziasti printre pilotii privati si scolile de aviatie.

Popularitatea celui mai bine vandut avion de 2 locuri se datoreaza eficientei costurilor, fiabilitatii, durabilitatii si sigurantei - dovedite in peste 2,5 milioane de ore de zbor realizate la academiile militare, colegiile sau academiile private de zbor din lume.

Cu 35 de aeronave DA20-C1, 500 de cadeti ai United States Air Force sunt instruiti anual la Embry-Riddle Aeronautical Academy din Colorado Springs.

DA 40 – 180

Toate modelele DA40 sunt proiectate in baza unui concept foarte evoluat, definit prin: siguranta excelenta, performante deoasebite de zbor, robustete, fiabilitate deosebita si costuri de operare mici. Cele mai moderne solutii de avionica, vederea panoramica si spatiul generos pentru bagaje incurajeaza planurile de vacanta si ii entuziasmeaza pe pilotii si elevii scolilor de zbor din intreaga lume.

DA 40 NG (New Generation)

Provocarea la care raspund aerobnavele Diamond DA42 NG este aceea de a face pe deplin uz de toate tehnologiile contemporane pentru a obtine viteza si raza de zbor optime, in conditii de maxima siguranta, pentru a atinge totodata un nou nivel in ceea ce priveste performantele economice si de mediu. Si astfel, este inca o data posibil ca zborul unui bimotor sa aduca bucurie.

DA40 New Generation

Indiferent daca sunteti nou in aviatie sau pilot IFR experimentat, DA40 este prima alegere sofisticata. Pentru ca DA40 este proiectat si construit pornind de la cerintele pilotilor pasionati. Prima ta impresie va fi aceea a bucuriei pure de urca in aer. Vei aprecia decolarea rapida, raspunsul bun la controlul push-pull radio-activat si vizibilitatea panoramica - prin cupola larga. Cabina de pilotaj performanta, cu Garmin G1000, pune chiar sub degetele tale o varietate de informatii utile.

Siguranta e pe primul plan

La 50 sau la 1000 de ore, pilotii se pot baza pe rezultatele industriei DA40 in ceea ce priveste siguranta si abordarea sigurantei. Aceasta include manipularea facila la viteze mici, decolarile si aterizarile pe si de pe distante scurte, vizibilitatea superioara si avionica aleasa pentru a imbunatati gradul de constientizare al situatiei, precum si designul rezistent la avarii. Siguranta pasiva, cea care reduce daunele atunci cand au loc accidente, include utilizarea celulelor de combustibil din aluminiu – protejate de doua componente din fibra de carbon care previn incendiile post-impact, o cabina de 26G, cu celula de protectie pentru siguranta pasagerilor si multe alte elemente de siguranta – ca centurile de siguranta cu airbaguri, sau 406 MHz ELT.

Zborul de antrenament

Adaugarea Nouii Generatii de DA40 unei linii de zbor se dovedeste a fi o decizie foarte eficienta pentru afaceri. Aeronavele moderne, facute din compozit, cu avionica avansata, sunt esentiale in mediul de afaceri competitiv de astazi pentru a atrage si pastra atat elevii, cat si instructorii.

Sutele de aeronave Diamond operate in toata lumea in scolile de zbor arata ca avioanele acestea sunt proiectate sa va satisfaca toate exigentele. De aceea, DA40 se potriveste perfect nevoilor tale ca scoala de zbor sau ca proprietar de avion.

Designul elegant, constructia robusta din compozit, cabina din sticla dotata cu Garmin G1000, un design usor de intretinut, serviciile suport – post achizitie, asigurarea ieftina si multe altele - sunt doar cateva dintre motivele de a cumpara DA40. Prin urmare, nu este de mirare ca multe universitati, colegii si scoli de zbor il aleg ca vedeta moderna a flotei lor.

SVT – Primul OEMdin aviatia generala - Synthetic Vision System

DA40 NG ofera posibilitatea de a adauga tehnologia Garmin Synthetic Vision instrumentelor de bord ale aeronavei. Afisand spatii tridimensionale, aceasta tehnologie de varf iti permite sa "vezi" pe PFD ceea ce te inconjoara, de la obstacole in teren, pana la cele din trafic. Dezvoltarea cailor virtuale iti imbunatateste cunoasterea situatiei, mai ales cand esti "on approach".

DA 42 NG (New Generation)

Vedeta Diamond: Indiferent daca vorbim despre securitate, economie sau arie de actiune – ultra-modernul model bimotor DA42 NG raspunde cererilor din intreaga lume, conformandu-se perfect prioritatilor proprietarilor lor. Versiunea diesel a DA42 poate fi alimentata cu motorina sau cu Jet A1. Astfel, te poti bucura linistit de zbor.

Superior

Diamond Aircraft Industries a echipat DA42 cu un nou motor Diesel puternic. AE300 lasa o impresie excelenta. Este puternic si economic in acelasi timp. Noul DA42 NG reprezinta o certa dezvoltare a versiunii anterioare. De aceea, DA42, dotat cu AE300, este o alegere excelenta atat pentru utilizatori particulari, cat si pentru scolile de zbor care vor sa adauge zborului o imagine si o tehnologie mai moderne.

O aeronava care va schimba viitorul aviatiei cu motor diesel

Motorul de 336 de cai putere ofera o acceleratie impresionanta, superioara versiunii DA42 TDI. Cu motoare care oferta o putere de 100 % inca din decolare, varful se ridica la 12° si urca la 90 KCAS cu un consum de 9.4 galoane / ora / motor, iar variometrul oscileaza intre 1100 si 1300 fpm. Asta este cu adevarat impresionant. Cinci minute dupa decolare, putem reduce puterea maxima continua cu 92% si avionul va avea inca o rata de urcare de aproximativ 1100 fpm. Debimetrul de carburant va indica 8.5 galoane / ora acum.

Stabilizand la 12000 de picioare si cu indicatorul de putere inca la 92%, acceleram la 145 KCAS – ceea ce duce la adevarata viteza de croaziera a avionului, de 183 noduri. Limita de plafon este de 18000 de picioare, dar avionul se poate mentine la 14000 picioare chiar fara un motor. Angajam pilotul automat si ne bucuram de de rasfatul oferit de GFC 700 - cu siistemul sau de amortizare. Aducand puterea inapoi la normal, la 75 %, motoarele consuma 6.8 galoane / motor si ofera 175 KTAS, ceea ce este magnific pentru doar 51 l de Jet A1 / ora.

Rezultatul

Cu DA42 NG te vei bucura de costuri scazute de operare, un consum scazut de carburant si o crestere a confortului, puterii si performantei.

Contact:

DIAMOND REGIONAL DISTRIBUTION CENTER - Centru regional de distributie Diamond
REGIONAL AIR SERVICES
TUZLA AIRPORT, Constanta District, 907295
office[a]regional-air.ro

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Newsletter
  • Links
  • Evenimente
  • Contact
  • Copyright