Aeroportul International Alexandru Podgoreanu din Tuzla, punct vital in dezvoltarea legaturii istorice Romania-Bulgaria
REGIONAL AIR SERVICES – Aeroport International „Alexandru Podgoreanu” – Tuzla, alaturi de colegii din aviatia generala, de membrii ARPA si ai AROPA si de prietenii si partenerii de la aeroporturile din Balcic si Albena, au salutat intrarea Romaniei si a Bulgariei in „Schengen aerian si maritim” de la 31 martie 2024, sarbatorind in acelasi timp relansarea aeroportului Tuzla intr-o formula noua, moderna si performanta, printr-un eveniment complex, desfasurat in zilele de 13 si 27 aprilie 2024.
Romania – Bulgaria
Pe 13 aprilie 2024, aproximativ 30 de aeronave romanesti au decolat de pe Aeroportul International Alexandru Podgoreanu Tuzla si de pe alte aeroporturi romanesti catre Balcic unde au fost intampinati de inalte oficialitati si au participat la Hangar Party.
Ziua inaugurarii: Bulgaria. Romania. Tuzla.
Pe 27 aprilie 2024, pilotii si aeronavele de aviatie generala din Bulgaria vin pe Aeroportul International „Alexandru Podgoreanu” Tuzla pentru un eveniment similar, dar si pentru inaugurarea oficiala a noii infrastructuri aeroportuare, modernizate cu ajutorul a doua investitii realizate prin Programul Operational Regional Infrastructura Mare (POIM 2014 – 2020), Axa Prioritara 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient.

O punte aeriana istorica
Din 25 iulie 1931 pana in 1940, cand Cadrilaterul a ramas Bulgariei, cursa aeriana Bucuresti-Constanta-Balcic cu avioane Junkers F13 a fost cea mai performanta dintre cursele LARES (Liniile Aeriene Romane). Doar in vara anului 1931 au fost transportati 724 de pasageri si 1642 kg de colete postale, cu un program zilnic pana la 15 septembrie.
In anii ’30, Guvernul Romaniei a realizat un program pentru crearea de noi linii aeriene interne si internationale operate de compania de stat si de operatori privati, pentru care a dispus construirea si dotarea unui numar impresionant de aeroporturi, dand astfel startul aviatiei moderne.
Masterplanul General de Transport, Programul Investitional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport si Programul Operational Infrastructura Mare, alaturi de eforturile pentru aderarea la spatiul Schengen sunt inceputul unei serii de transformari menite sa adapteze strategia Romaniei la nevoile aviatiei contemporane.
Industria aeronautica romaneasca a inregistrat in anii post-pandemie cresteri remarcabile; numeroase investitii in infrastructura si sisteme de siguranta si securitate au fost incheiate cu succes, iar cererea pentru o paleta tot mai vasta de servicii a deschis oportunitati care, acum, pot concura mai usor pe piata europeana.
REGIONAL AIR SERVICES – Aeroport International Alexandru Podgoreanu, Tuzla este unul dintre operatorii care au sprintat spectaculos, atragand in jurul sau o vasta comunitate de pasionati, un portofoliu impresionant de contracte si proiecte remarcabile prin originalitate, fiind acum un centru de inovatie si progres pentru aviatia generala si regionala.