Competiția Jeppesen-FIA-RAS lansată la începutul anului universitar 2017/2018 de către Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica Bucuresti și Regional Air Services – Aeroport Tuzla și-a desemnat câștigătorii.
Prima ediție a înregistrat o surpriză notabilă: nu mai puțin de 7 studenți competitori au obținut media finală 100%, însemnand un rezultat cu mult peste așteptările și rata statistică de succes în domeniu, iar 17 dintre cei 30 de participanți implicați în activitatea de self-training au reușit să finalizeze studiul.
Premiere pe 15 martie
Pentru a recompensa efortul și rezultatele studenților, organizatorii au decis ca în cadrul evenimentului Air Navigation Convention 2018 – desfășurat pe 15 martie la sediul Universității Politehnica București – să susțină un moment de premiere. Pe lângă cursurile accesate gratuit, toți participanții vor primi premii suplimentare. Astfel cei 7 “campioni” vor beneficia și de ore de zbor la Regional Air Services Aeroport Tuzla – cea mai importantă organizație de instruire de drept privat a piloților înregistrată în România, în timp ce toți competitorii vor primi diverse premii din partea PILOTSHOP.RO (reprezentant autorizat Jeppesen în România), Regional Air Services și Regional Air Suport.
Pentru a incuraja finalizarea procesului de instruire până la faza de licențiere, Regional Air Services Aeroport Tuzla oferă în plus discount-uri importante, dar și posibilitatea continuării instruirii profesionale ca pilot de linie. Răspunsul studenților a fost încă o dată pozitiv, treisprezece dintre aceștia manifestându-și deja dorința de a-și continua studiile în domeniu.
Despre Jeppesen-FIA-RAS
Este un concurs destinat studenților Facultății de Inginerie Aerospațială și se află la prima ediție.
Mecanism:
Din totalul de 65 de studenți înscriși, organizatorii au selectat 30 de participanți în funcție de media de absolvire pentru anul universitar precedent sau după media de admitere la Facultate pentru studenții anului I.
Celor 30 de competitori li s-au pus la dispoziție, fără costuri, un număr de 30 de seturi de instruire online, nivel PPL(A), dintre care, pentru competiție au fost selectate ca discipline de concurs doar 4: Legislație Aeronautică, Meteorologie Aeronautică, Proceduri Operaționale și Principiile Zborului. Participanții au avut la dispoziție 90 de zile pentru a parcurge disciplinele eligibile și pentru a susține testările de final de instruire. Media finală a fost calculată ca medie aritmetică între cele 4 note obținute la disciplinele menționate.
Platforma de e-learning utilizată a fost produsă de către o divizie europeană a Boeing integrată recent în gigantul aeronautic american împreună cu firma germană Jeppesen. Designul platformei a fost asigurat de către firma PetersSoftware, iar popularea cu informație a platformei a fost asigurată de către Jeppesen. La data curentă, platforma de e-learning ce a fost utilizată pentru competiție este una dintre cele mai apreciate pentru furnizarea training-ului de aviație online și, în opinia specialiștilor, este cea mai prietenoasă cu utilizatorul fiind și cea mai complexă din punctul de vedere al corelării cu cerința europeană de training, respectiv Regulamentul European EU1178/2012.